Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink is tweede in laatste bergrit Giro

Zaterdag 26 mei 2018

Elite men - Robert Gesink is tweede geworden in de laatste bergrit van de Giro d'Italia.

De Achterhoeker van LottoNL-Jumbo moest net als zijn medevluchters uit een omvangrijke kopgroep zijn meerdere erkennen in Mikel Nieve, die Mitchelton-Scott een vijfde ritzege bezorgde.

Gesink legde zich neer bij de suprematie van de Spanjaard. "Ik heb alles gegeven wat ik in me had en dit was het maximaal haalbare. Op de slotklim wist ik nog veel renners in te halen."

In de kopgroep bevonden zich ook Gesinks ploeggenoten Koen Bouwman en Bert-Jan Lindeman en Maurits Lammertink van Katusha.

Tom Dumoulin waagde een aantal pogingen om roze truidrager Chris Froome aan te vallen, maar de Brit gaf geen krimp. Vervolgens reed hij in dienst van Sam Oomen op kop van de groep met klassementsrenners om de positie van zijn jonge ploeggenoot in het klassement te laten verbeteren. De achterstand van mannen als George Bennett bleek op de streep in Cervinia niet voldoende. Door het wegvallen van Thibaut Pinot winnen zowel Bennett als Oomen wel een plek.

Dumoulin kon goed vrede hebben met de (bijna) afloop van deze Giro. "Ik ben nu vooral heel trots op mezelf en op mijn team."

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl