Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Limburg past parcours aan

Woensdag 30 mei 2018

Elite men - De Ronde van Limburg kent zondag een flink aantal aanpassingen in het parcours, zo laat de organisatie weten.

Allereerst zullen de renners  na de eerste passage van de Adsteeg en de doortocht door de latere finishplaats Genhout de afdaling naar Spaubeek nemen om daarna de eerste klim van de dag in Sweikhuizen voor de wielen te krijgen.  Dertig kilometer verder doemt met de Keutenberg (waar de eerste bergsprint wacht) de volgende klim. De Eijsberbosweg wordt dit jaar overgeslagen.

Na de klim van de Schoolstraat in Hulsberg, gevolgd door de Lange Raarberg, de Cauberg, de Gulpenerberg worden nog talloze heuveltjes beklommen, alvorens men de plaatselijke rondjes met Snijdersberg, Slingerberg, Maasberg en nog drie keer de Adsteeg in Beek voor de wielen krijgt. Díe Adsteeg krijgt nog een extra toegift in de vorm van een nieuw finalestuk.

Vlak ná de top van de Adsteeg duiken de renners de smalle Beekerveldweg in om nadien na een extra klimmetje wederom op het normale parkoers uit te komen om de laatste kilometer naar de finish in de Hubertusstraat in Genhout te gaan overbruggen. De Amstel Gold Race ging de Ronde van Limburg voor. Sponsor Paulussen Advocaten uit Maastricht maakte deze passage mogelijk, de “Paulussen Passage”, als voorloper voor andere parkoersaanpassingen die al in de planning zitten voor de 69e uitgave in 2019.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl