Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour legt eerste buitenlandse ploegen vast

Donderdag 31 mei 2018

Elite men - De organisatie van Olympia's Tour weet zich ook in 2018 gegarandeerd van sterke internationale concurrentie voor de Nederlandse teams.

De eerste zes ploegen die zijn vastgelegd voor de etappekoers voor beloften vertegenwoordigen vijf landen. Onder de teams zijn de sterke opleidingsploegen van Lotto-Soudal en Team Wiggins. De Belgische formatie is gelinkt aan de gelijknamige profploeg en levert elk jaar enkele beroepsrenners af. Vorig jaar pikte de formatie in Hardenberg een etappezege mee in de oudste rittenkoers van Nederland. Team Wiggins mag ook tot het neusje van de zalm van de opleidingsteams gerekend worden en levert elk jaar sterke tijdrijders af. Verder zijn Uno-X uit Noorwegen, Ago-Aqua Service uit België, Maifracing Sweden en de Wales Racing Academy present in deze ronde.

De Noorse en Zweedse formatie herbergen de meest sterke renners uit hun land, terwijl de formaties uit Wales en België hun renners graag kennis wil laten maken met het koersen in Nederland. Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij met de komst van de genoemde buitenlandse teams.

"Met het vastleggen van deze teams leggen we een sterke basis voor een mooie Olympia's Tour 2018. We willen de beste Nederlandse continentale en clubteams graag de gelegenheid geven zich te tonen in onze ronde, maar dan wel door de strijd aan te gaan met een sterke internationale concurrentie." Het wordt de derde keer dat Olympia's Tour als internationale beloftenwedstrijd op de internationale kalender prijkt. De afgelopen jaren zag de organisatie onder anderen de eindwinnaar van 2017 Pascal Eenkhoorn en 2016-uitblinker Kristoffer Halvorsen al een profcontract tekenen. Fabio Jakobsen - de snelste man van de vorige editie - bleek dit seizoen bij zijn profdebuut zelfs de revelatie van het nieuwe jaar te zijn. Voor de eindwinnaar van 2016 - Cees Bol - lijkt die stap naar de beroepsrenners een kwestie van tijd. Olympia’s Tour 2018 wordt verreden van 11 tot en met 16 september en start in Assen.

Foto: © Sportfoto Pascal Eenkhoorn won vorig jaar Olympia's Tour



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl