Bakker wint Ronde van de Kerspelen

Zondag 10 juni 2018

Women - Minke Bakker is winnares geworden van de Ronde van de Kerspelen. De renster van Restore wist op de streep de in extremis nog ontsnapte Annet Pit wist voor te blijven.

Achter Pit werd Eva Bijwaard derde.

Een kopgroep van vijf kleurde de koers: Evy Kuijpers (Jan van Arckel), Nicole Steigenga (Swabo), Paulien Koster (NWVG Uplus), Janieke Kalsbeek (Kannibaal) en Annet Pit (Adelaar).

De vijf lieten zich in de finale nog eens opmerken, met een bijzondere rol voor Pit, die voor de meute uit het leek te gaan halen. Maar Bakker - een nicht van oud-sprintster Debby Mansveld - wist haar te verschalken. "Als renster weet je het vaak zelf of je gewonnen hebt, en ik had er een goed gevoel over, maar het was wel heel close. Ik had me vandaag een beetje gespaard voor de sprint. Mijn ploeggenotes hebben geprobeerd de boel bij elkaar te houden en gelukkig kon ik ook nog net Annet passeren. Het is mijn eerste zege van het seizoen en dan direct in een klassieker. Ik ben er heel blij mee" aldus Bakker.

Pit baalde natuurlijk. "Ik was al vaker tweede en ook al vaker heel nipt geklopt, maar laten we hopen dat die overwinning er nog een keer in zit. Ik was natuurlijk al een keer in de aanval geweest, maar op anderhalve kilometer van het einde besloot ik er vol voor te gaan. Even dacht ik dat ik gewonnen had, maar het mocht helaas niet zijn."

Femke Markus is leidster in de KNWU Clubcompetitie. De renster van NWVG-Uplus was woensdag derde in de Parel van de Veluwe en nu was ze vierde in Harkema. "Heel mooi dat ik hier deze trui aan mag trekken. We willen als ploeg dit klassement graag winnen. Samen met het NK elite-zonder-contract is deze competitie mijn grote doel. Daar hoop ik op het podium te eindigen. Ik kom uit het schaatsen maar richt me steeds meer op het wielrennen en dat lijkt zich uit te betalen." Markus leidt ook in het jongerenklassement.

Foto: © CyclingOnline.nl

Tussenstanden Clubcompetitie vrouwen:

Individueel:

1. Femke Markus 55 punten, 2. Danique Braam 54, 3. Minke Bakker 47, 4. Maike van der Duin 45, 5. Floor Weerink 45, 6. Nienke Wasmus 39, 7. Nicole Clercx 31, 8. Berdine Bakker 31, 9. Melissa van der Peet 31, 10. Lorena Wiebes 30

Team:

1. Swabo Ladies 34, 2. Restore 34, 3. Jan van Arckel 34, 4. De Kannibaal 34, 5. Adelaar Ladies 22, 6. NWVG-Uplus 22, 7. De Jonge Renner 16, 8. Clubcombinatie Drenthe 14, 9. TWC De Kempen 14, 10. Team NH 14, 11. Bright Fiber Utrecht 12, 12. Clubcombinatie Oost 7, 13. Ahoy-De Mol 6, 14. Oldenzaal/Eemland 5, 15. WV Breda/Pave/Westland WV 0

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl