Kijk ook eens op

Volg onsSlagter is derde in Tour de Suisse

Woensdag 13 juni 2018

Elite men - Diego Ulissi heeft de vijfde etappe van de Tour de Suisse gewonnen. De renner van UAE Emirates won de sprint van een groep van circa twintig man in Leukerbad.

Tom Jelte Slagter eindigde op de derde plek. De renner van Dimension Data snoepte in extremis nog boniseconden af van Wilco Kelderman, die vierde werd. 

Slagter was content na afloop. "De afgelopen dagen lukte het ons niet om voor de topklasseringen mee te doen en daar hebben we over gepraat. Het moest beter en we wisten dat we ook beter konden. Vandaag begonnen we direct aanvallend en iedereen was gemotiveerd. Op de beklimmingen deed ik er alles aan om eraan te blijven hangen, want ik wist dat de aankomst me zou liggen. Ik ben blij met mijn resultaat en hoe mijn benen aanvoelden."

Wel stijgt de renner van Sunweb - terug na een lange periode van blessureleed - naar een tweede plaats in het klassement achter de nieuwe nummer één Richie Porte. De kloof met Porte is twintig seconden. Sam Oomen staat derde in dezelfde tijd.

Ook Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Sam Oomen zaten mee in de voorste groep. De laatste blijft in het bezit van de jongerentrui.

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl