Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alle etappes 21e Boels Ladies Tour live op L1 en Omroep Gelderland

Woensdag 27 juni 2018

Women - De Boels Ladies Tour is dit jaar live op televisie te volgen. Dagelijks is via de kanalen van de toonaangevende regionale zenders L1 en Omroep Gelderland een twee uur lange uitzending te bekijken.

Na een inleiding worden de laatste vijftig kilometer van alle etappes van deze UCI Women's WorldTour-wedstrijd live uitgezonden, waarna interviews, beelden van de huldiging en een terugblik op de koers de uitzending vervolmaken. De uitzendingen zijn dagelijks van 14.30-16.30 uur en landelijk te zien op de Ziggo kanalen; L1 op 713 en Omroep Gelderland op 705. Bij beide omroepen zijn de uitzendingen ook op de online kanalen te bekijken. 

De presentatie is dagelijks in handen van L1-presentator Sander Kleikers en de Arnhemse oud-prof Maarten Tjallingii. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij verzorgt elke uitzending een inkijkje in het vrouwenpeloton. Sander Kleikers (L1) en Guido Lavalaye (Omroep Gelderland) zijn blij met de samenwerking met de Boels Ladies Tour. "Dankzij onze regionale tv-zenders kan de wielerliefhebber opnieuw topsport van hoog niveau zien, zowel binnen als buiten de grenzen van onze provincies. We zijn blij met dit initiatief de professionalisering van het vrouwenwielrennen een duwtje in de juiste richting te kunnen geven en te laten zien wat wij als regionale omroepen in huis hebben."

De openingsetappe in Arnhem wordt gecombineerd met het wielerevenement Rush Hour, dat ook in de Gelderse provinciehoofdstad plaats vindt. Deze wedstrijd zal op dinsdagavond 28 augustus eveneens live op de regionale televisie te zien zijn. De Boels Ladies Tour en Rush Hour zullen de komende jaren samen optrekken.

De organisatie is trots om te kunnen melden dat de uitzendingen in eigen beheer geproduceerd worden. Koersdirecteur Thijs Rondhuis ziet de samenwerking van alle partijen als een grote stap voor het vrouwenwielrennen. "De Boels Ladies Tour is de enige etappekoers in de Benelux in de hoogste liga van het vrouwenfietsen, de UCI Women's WorldTour. Voor zowel het evenement als het vrouwenwielrennen is het van groot belang dat de steeds groeiende groep van liefhebbers en volgers van het vrouwenwielrennen de verrichtingen van de belangrijkste rensters in deze wedstrijd live kunnen volgen. Hiermee geven we toppers als onze afgelopen eindwinnaressen Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak, beiden staan zo goed als zeker als wereldkampioene aan de start in onze ronde, het podium dat ze verdienen."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl