Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk is Nederlands kampioene tijdrijden

Woensdag 27 juni 2018

Women - Ellen van Dijk is Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De Europees kampioene tegen de klok won in Bergen op Zoom met zes tellen verschil op Anna van der Breggen.

Lucinda Brand ging als derde mee op het podium. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten greep net naast een medaille met een vierde plaats.

"Ik ben heel blij met deze titel. Het was alweer vijf jaar geleden voor mij. Het valt in Nederland niet mee om te winnen met meerdere wereldtoppers op dit onderdeel, de verschillen waren niet voor niets telkens heel klein de afgelopen jaren. Ik won natuurlijk wel de Europese titel, maar ben heel blij dat ik nu het rood-wit-blauw weer om de schouders heb." 

De Woerdense van Team Sunweb ziet het als een momentopname dat ze er nu boven uit stak. "Het verschil tussen winnen en verliezen is vaak het verschil tussen een goede en een slechte dag. Dit parcours lag me zeker, het was een parcours om lekker op te rammen en dat ligt me. Hopelijk kan ik begin augustus ook mijn Europese titel verdedigen."

Fleur Nagengast werd kampioene elite-zonder-contract. Loes Adegeest van de NWVG werd tweede, Nicole Steigenga derde. Voor Nagengast was het al haar tiende rood-wit-blauwe trui uit haar loopbaan. "Ik had gehoopt op het podium, had ook wel gedacht dat wij drieën er om zouden strijden en wist dat goud er met een goede dag in kon zitten. Die had ik vandaag. Voor mij is dit een mooie beloning voor het harde werk van de afgelopen tijd. Wie weet ga ik ooit ook nog eens voor de medailles mee doen bij de elite-met-contract, maar voorlopig ligt mijn focus op het veldrijden" aldus de renster van Telenet-Fidea.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl