Van Vleuten: 'Ik startte te langzaam"

Donderdag 28 juni 2018

Women - Als wereldkampioene tijdrijden vierde worden op het Nederlands kampioenschap tegen de klok in Bergen op Zoom. Dat was niet waar Annemiek van Vleuten voor gekomen was. Maar paniek is er niet.

Annemiek van Vleuten greep niet alleen naast haar derde rood-wit-blauwe trui op rij, de oud-Vordense stond zelfs niet op het podium. “Uiteindelijk maakt mij dat dan niet meer uit. Ik kom natuurlijk voor de zege op zo’n dag. Of je dan tweede, derde of vierde wordt is van ondergeschikt belang. Achteraf baal je natuurlijk eerst even. Maar een uur later had ik het geanalyseerd en dan weet ik dat ik me geen zorgen moet maken. Ik wilde wat overhouden voor het tweede stuk, maar ben achteraf gewoon té langzaam gestart. Ik gaf 22 seconden toe bij het eerste tussenpunt en toen was de race eigenlijk gelopen. Ik heb nog drie seconden goed gemaakt op Ellen en daar moet ik dan maar weer vertrouwen uithalen.”

Want ze weet: op het WK in Oostenrijk kan over drie maanden de situatie gewoon weer anders zijn. En de rollen omgedraaid. “Ik ben als wereldkampioene rechtstreeks geplaatst en heb er mijn tweede grote doel van gemaakt. Eerst gaat alles op de Giro voor vrouwen  en dan wil ik ervoor gaan mijn titel te prolongeren.”

Foto: © Sportfoto  Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl