Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lenderink zet punt achter wielerloopbaan

Zaterdag 30 juni 2018

Elite men - Het optreden van SEG Racing Academy was er één met een lach en een traan. De winst van Julius van den Berg en het zilver van Marten Kooistra werd gevierd in het kamp van Michel Cornelisse, maar het was ook de dag van het afscheid van Peter Lenderink (22).

De renner uit Ommen - die in 2014 in Ponferrada verraste met brons op het WK op de weg bij de junioren - besloot een punt achter zijn wielerloopbaan te zetten. Het leidde zelfs tot tranen bij de nieuwe kampioen Julius van den Berg. 

Lenderink gaat zich op een studie op het gebied van de makelaardij en hypotheken richten. "Het is heel zuur om zo de wielersport te verlaten, maar ik kon ook niet verder gaan nu ik al lange tijd niet meer mijn gewenste niveau haal. In 2017 werd ik geopereerd aan een beknelde liesslagader, maar dat heeft niet het gewenste effect gehad. Daardoor kan ik nooit meer maximaal presteren en dat maakte het wielrennen soms eerder een lijdensweg dan iets om van te genieten. De eerste twee jaren bij de beloften waren nog goed, maar daarna is het bergafwaarts gegaan. Het is heel bijzonder om nu afscheid te nemen met een succesvol optreden van de ploeg en toch ook nog een prima dag van mezelf. Ik had er vooraf niet te veel over nagedacht, maar na de finish kwamen opeens de tranen."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl