Vos en Stultiens speerpunten WaowDeals in Giro

Woensdag 04 juli 2018

Women - WaowDeals mikt in de Giro Rosa met Sabrina Stultiens op het algemeen klassement, terwijl Marianne Vos hoopt een ritzege te boeken.

De twee krijgen ondersteuning van Riejanne Markus, Anouska Koster, Pauliena Rooijakkers, Jeanne Korevaar en Dani Rowe. 

Ploegleider Jeroen Blijlevens van WaowDeals vertelt: “In de relatief vlakkere ritten, in het begin van de ronde, hopen we met Marianne Vos een etappezege te pakken. Er liggen voor haar drie à vier kansen op een overwinning. In de OVO Energy Women’s Tour liet ze al zien hoe sterk ze in de sprint is. Daar pakte ze een reeks podiumplaatsen. Hopelijk staat ze in Italië een keer op de hoogste trede. Het Nederlands kampioenschap bevestigde dat Marianne in vorm is."

De ploeg wil niet alleen een ritoverwinning, maar koestert ook ambities voor het algemeen klassement. Sabrina Stultiens wordt daarvoor naar voren geschoven. “We hebben niet de topfavoriet in huis, maar wel een heel sterke renster die op sommige momenten kan verrassen. In de tijdritten (ploegentijdrit en klimtijdrit, red.) verliezen we wellicht wat tijd, maar er zijn ook dagen waarop Sabrina tijdwinst kan pakken. Denk aan de rit naar de Monte Zoncolan.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl