Koch verrast Nederlandse toppers in Twente

Zaterdag 07 juli 2018

Women - Franziska Koch heeft de Ronde van Twente voor junior-vrouwen op haar naam gebracht. 

De Duitse was in de straten van Enter alle Nederlandse toppers te snel af. In deze wedstrijd van het Healthy Ageing Tour-klassement versloeg zij Ilse Grit (tweede) en Nederlands kampioene Cathalijne Hoolwerf, die leidster is in deze reeks.< "Vanaf het begin van het jaar is het een doel om deze trui te winnen. Ik heb elke keer kort weten te rijden, waardoor ik best een mooie voorsprong bij elkaar hebben weten te vergaren. Volgende week wacht het EK en daarna wachten de klimkoersen in het Healthy Ageing Tour-klassement en wellicht het WK. Er staat nog best veel op het programma om naar uit te kijken."

Thuiszege Pluimers

Bij de nieuweling-meisjes was het lokaal favoriete Ilse Pluimers die won. Daniek Hengeveld stapte uit de wedstrijd maar blijft in deze categorie wel leidster.

Pluimers was blij deze unieke kans gegrepen te hebben. "Het is heel gaaf om in eigen dorp te winnen. Ik heb de hele dag voorin gezeten, heb steeds bij de eerste vijftien in koers gereden. Ik heb me gespaard, omdat ik nog nooit zo'n lange koers heb gereden. Dat is blijkbaar goed gelukt. Ik ga nu door naar een wedstrijd in Zweden. Het zou mooi zijn als ik dit jaar nog enkele podiumplaatsen kan behalen."

Bij de nieuwelingen won Loe van Belle:

Van Belle was eerder in de aanval en zat aanvankelijk niet mee met de beslissende vlucht. "Maar er zaten sterke jongens van voren, dus ik besloot er naar toe te rijden. Even was ik bang dat ik zou blijven hangen, maar gelukkig kon ik aansluiten en uiteindelijk nog winnen ook" aldus de renner die eerder ook de Flevotour won.

Bij de junioren won Adne Koster. De voormalig Nederlands kampioen kwam na vijf kilometer ten val, maar wist toch deze wedstrijd op zijn naam te brengen. "Vlak na de neutralisatie viel ik. Ik dacht wat moet ik nu doen. Ik heb mijn leiderstrui in de meerdaagse in het noorden hier voor laten schieten, want ik wilde hier graag de Ronde van Twente rijden. Ik heb mezelf gelukkig bij elkaar weten te rapen en uiteindelijk is het toch allemaal nog goed gekomen."

Foto's: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl