Vos is vierde in vijfde Giro-etappe

Dinsdag 10 juli 2018

Women - Marianne Vos is vierde geworden in de vijfde etappe van de Giro Rosa. De Europees kampioene van WaowDeals zag Ruth Winder van Team Sunweb winnen.

Tayler Wiles werd tweede, Alice Maria Arzuffi derde. De drie eersten in de uitslag reden gezamenlijk naar de streep, Vos won de sprint van de groep daarachter.

Het was de eerste lastiger etappe in de Giro Rosa, die de komende dagen nog enkele echte bergritten voorschotelt. "Deze ronde is zwaarder dan vorig jaar" analyseerde Annemiek van Vleuten al. Zij aast op de eindzege.

Winder is na Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Leah Kirchmann de vierde renster van Sunweb die het roze in handen krijgt. De ploeg van Hans Timmermans leidt al vanaf de openingsploegentijdrit van vrijdag.

Ook bij WaowDeals tevredenheid. En niet alleen over de vorm van Marianne Vos. Ploegleider Jeroen Blijlevens was ook content over het rijden van Sabrina Stultiens. “Op de klim naar Someraro liet Sabrina een goede indruk achter. Zij werd daar bijgestaan door meerdere ploeggenoten. Ook dat is prettig om te constateren”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens, die vooruitkijkt naar de rit van woensdag. “Dan blijft het lang relatief vlak en eindigen we bergop. Dat zijn etappes die Sabrina wel kunnen bekoren. Hopelijk evenaart ze de vorm van vandaag of heeft ze zelfs nog iets sterkere benen.”

Foto: © Sportfoto/Fabiano Ghilardi

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl