Spratt wint eerste bergrit in Giro Rosa

Woensdag 11 juli 2018

Women - Opnieuw succes voor de formatie Mitchelton-Scott van Annemiek van Vleuten: Amanda Spratt won de zesde etappe, de eerste met aankomst bergop.

Spratt reed weg uit een select gezelschap met onder anderen Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand (Sunweb) en Sabrina Stultiens (WaowDeals).

Van Vleuten werd tweede, Ashleigh Moolman-Pasio derde.

Eerder won Mitchelton-Scott al twee ritten met Jolien D'hoore. 

Spratt is de nieuwe leidster in het klassement.Zij neemt de trui over van Ruth Winder, die nog wel altijd de tweede plek bezet. Van Vleuten staat derde.

Vanaf de voet van de klim werd het een afvalkoers, geleid door Sabrina Stultiens (WaowDeals). Toen de draagster van de roze trui, Ruth Winder (Team Sunweb), loste, werd het tempo nog wat opgeschroefd, zodat de groep uitdunde tot slechts twaalf rensters.

Met nog 7 kilometer te gaan opende Ane Santesteban (Ale Cipollini) de finale door als eerste aan te vallen. Haar aanval werd echter direct geneutraliseerd.

Het tempo viel daarna weer een beetje terug, waardoor een aantal rensters opnieuw achteraan kon terug aansluiten. Niet lang echter, want op dat moment viel Lucinda Brand (Team Sunweb) aan, waardoor de groep direct weer kleiner werd.

Brand werd ook teruggepakt en dat was het moment voor Spratt om een eerste poging te wagen. Het kostte haar uiteindelijk drie pogingen, maar de laatste was de beslissende aanval. Spratt kwam solo aan op de top, terwijl Van Vleuten een halve minuut later de streep passeerde, met de rest van de achtervolgers in haar wiel.

Van Vleuten zei: "We wilden de dagwinst niet uit handen geven en ik wist ook nog wat tijd te nemen op de concurrentie. Ik hoefde - na de demarrage van Spratt - alleen maar te volgen en wist vervolgens wat bonussecondne te pakken. Deze rit geeft Spratt en mij veel vertrouwen voor de dag van morgen. We hebben de benen met succes getest."

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg

 

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl