Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten grijpt de macht in Giro Rosa

Donderdag 12 juli 2018

Women - Annemiek van Vleuten heeft de leiding genomen in de Giro Rosa. De wereldkampioene tijdrijden won de klimtijdrit.

De Gelderse kopvrouw van Mitchelton-Scott neemt de leiding over op Amanda Spratt die in deze tijdrit bergop ruim drie minuten toegeeft.

Van Vleuten kwam naar de ronde om te winnen. "Nadat ik vorig jaar door een onoplettendheid tijd verloor en uitzicht op het roze, stond vast: dat ik terug zou komen om deze ronde op mijn naam te schrijven" liet ze weten.

Moolman Pasio werd tweede in de tijdrit op 2.28, Lucinda Brand derde op 2.54.

Daarmee heeft Van Vleuten een voorsprong van iets minder dan drie minuten op haar ploeggenote Spratt. De Giro Rosa duurt tot en met zondag. Op zaterdag wacht de rit naar de Zoncolan.

"Ik had enorm naar deze tijdrit toegeleefd. We hebben goed verkend met de ploeg, maar ook mijn hoogtestages werpen vruchten af. Ik heb een wat onconventionele keuze gemaakt door op een tijdritfiets  naar boven te rijden, maar dat heeft goed uitgepakt. Ik ben heel blij met dit resultaat en met de verschillen die er geslagen zijn."

Lucinda Brand werd op een reguliere fiets derde en was ook zeer tevreden. "Mijn tijdritten gaan steeds beter, maar ik verras mezelf wel met dit resultaat. Ik had goed verkend, maar wanneer rijd je nu een echte klimtijdrit? Het was mijn doel om dit jaar voor het klassement te gaan. Omdat ik vorig jaar ook met de besten omhoog reed. Toen wisten we nog niet dat het zo'n zware ronde ging worden. Maar ik ga het gewoon proberen, tot nog toe gaat het goed, maar we krijgen natuurlijk nog de Monte Zoncolan. "

Foto"© Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl