Vos snelt naar winst in Giro Rosa

Vrijdag 13 juli 2018

Women - Marianne Vos heeft de achtste rit in de Giro Rosa gewonnen. De renster van WaowDeals is meervoudig rit- en eindwinnares in de Italiaanse ronde voor vrouwen.

Het is de derde Nederlandse ritzege in deze ronde. Eerder sloegen Kirsten Wild (Wiggle-High 5) en Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) hun slag.

Vos reed met Elisa Longo Borghini (tweede( en Lucinda Brand (derde) weg uit het eerste peloton en versloeg haar medevluchters in de sprint.

"Een Giro Rosa pas geslaagd noemen op het moment dat ik een rit win, is te kort door de bocht. Maar we waren er als ploeg al vaak dichtbij en dan is het wel heel mooi om een etappe op je naam te brengen. We wisten dat dit parcours kansen zou bieden voor een vluchtgroep of een sprint. Het werd uiteindelijk een kleine kopgroep. Elisa en Lucinda wilden voor het klassement afstand nemen en ik wilde voor de dagwinst gaan. Zo vonden we elkaar goed in deze vlucht en hielden we stand." Het was haar twintigste dagzege in deze ronde.

 

Van Vleuten blijft leiden in deze ronde. Morgen wacht de Zoncolan op de rensters. Vos: "Dat is geen rit die mij veel kansen biedt, maar daar gaan we voor Sabrina Stultiens. De Zoncolan is een eerlijke klim, iedereen zal daar als vanzelf op zijn plek terecht komen."

Annemiek van Vleuten was de dag goed doorgekomen. "Het was prettig om een dag als deze tussen de klimtijdrit en de beklimming van de Zoncolan te hebben. Deze rit heb ik zonder problemen doorstaan. Of ik uitkijk naar de dag van morgen? Eigenlijk wel. Ik heb veel vertrouwen opgedaan in de klimtijdrit en heb het gevoel dat ik er klaar voor ben" aldus de draagster van de roze trui, die de beklimming van de Zoncolan vorige maand verkende met haar teamgenoot Amanda Spratt.

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl