Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten steviger in roze na zege op Zoncolan

Zaterdag 14 juli 2018

Women - Annemiek van Vleuten heeft de leiding in het algemeen klassement van de Giro Rosa nog weer steviger in handen genomen. In het roze zegevierde de renster van Mitchelton-Scott op de iconische Monte Zoncolan.

Van Vleuten trok op de klim ten aanval in het gezelschap van Ashleigh Moolman, maar liet de Zuid-Afrikaanse op vier kilometer van het einde ter plaatse.

Er wacht de rensters nog één etappe, die minder selectief lijkt dan de rit van vandaag. Mocht Van Vleuten erin slagen de Giro Rosa te winnen, dan is dat haar eerste keer.

"Dit was zeker één van de mooiste overwinningen uit mijn loopbaan. Die kan wel in het rijtje met de Izoard-zege van vorig jaar in La Course en de Ronde van Vlaanderen. Het is heel bijzonder om op deze berg te winnen, in het roze ook nog eens. Prioriteit had het om het roze te verdedigen, maar ik had bij de ploeg al wel aangegeven dat ik graag ook de dagzege wilde. Moolman was sterk, maar ik merkte dat ik nooit op de limiet zat als ze op kop reed. Daarom ben ik op drie kilometer van het einde gegaan en zo kon ik deze bijzonder zege boeken." Met nog één rit te gaan is het vertrouwen groot. "We staan er goed voor en ook het team is heel sterk. Ze hebben vandaag gezorgd dat ik geen trap te veel hoefde te doen. Ook de etappe van morgen heb ik verkend, dus we zijn er helemaal klaar voor."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl