Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint Giro Rosa

Zondag 15 juli 2018

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Giro Rosa 2018 gewonnen. In het roze boekte ze haar tweede ritzege op rij en de derde in deze ronde om haar overmacht nog eens kracht bij te zetten.

Het is voor de kopvrouw van Mitchelton-Scott de eerste eindzege in deze ronde.

Een groep met Chantal Blaak, Jeanne Korevaar en Eva Buurman kreeg lang de ruimte, maar in de slotfase waren het de toppers uit het klassement die de prijzen verdeelden. Met de uitblinkster van de Giro Rosa van dit jaar als dag- en eindwinnares.

Lucinda Brand werd tweede in de slotrit, maar stond net niet op het eindpodium. Daar had Van Vleuten gezelschap van Ashleigh Moolman en haar ploeggenote Amanda Spratt. 

Zo boekte ze haar tweede ritzege op rij? Beide ritten ging ik in met de intentie om vooral het roze te verdedigen. Maar tijdens de beklimming van de Zoncolan merkte ik al snel dat ik sterker was dan mijn laatst overgebleven concurrente Ashleigh Moolman. Wat is er dan mooier dan op deze slotklim weg te rijden en in het roze de zege te behalen in de zwaarste etappe in deze ronde? De dag daarna was de overwinning wat onverwachter voor mij. De etappe liep zo, ik moest van voren koersen om me niet te laten verrassen en opeens deed de kans zich voor om een beslissende aanval te plaatsen. Dan geldt het motto dat de aanval de beste verdediging is. Wat geweldig om de ronde zo af te sluiten.”

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl