Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Inkelaar houdt kater over aan Valle d'Aosta

Maandag 16 juli 2018

Elite men - Kevin Inkelaar is er niet in geslaagd om de eindzege in de 55e Giro Ciclistico della Valle d ‘Aosta Mont Blanc (UCI 2.2) voor zich op te eisen. De belofterenner eindigde uiteindelijk als tweede in het eindklassement.

De coureur uit het Zuid-Hollandse Abbenbroek eindigde in de 110 kilometer lange rit van Valtournenche naar Breuil Cervinia (of wel de Matterhorn) op 2.27 minuten van rit winnaar Vadim Pronskiy. De Kazak uit de opleidingsequipe van Astana City mocht zich met zijn ritzege meteen als winnaar laten huldigen. ‘’Ik had een marge van 51 seconden op die Deen (Jonas Gregaard Wilsly, DR) en 1.03 minuten op Pronskiy, maar ik had gewoon mijn dag niet’’, baalde de renner uit de opleidingsploeg van Alberto Contador en Ivan Basso, Polartec-Kometa net voor zijn terugvlucht naar Nederland. ‘’Het draaide naar de Cervinia gewoon niet goed, miste de energie wellicht door de druk van de leiderstrui. Ik heb nooit in zo’n leidende positie gezeten, we moesten constant op kop rijden om de trui te verdedigen en iedereen kijkt naar je. Uiteindelijk mocht het niet zover komen.’’

'Moet tevreden zijn'

Het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel voor de 21-jarige Kevin Inkelaar, want de voormalige renner uit de Belgische opleidingsploeg Avia zegevierde in de eerste etappe van Rhêmes-Saint-Georges naar Rhêmes-Notre-Dame. ‘’Ik won de etappe met de meeste hoogtemeters’’, gaat de Abbenbroeker verder. ‘’Ik vertrok in de finale op 12 kilometer van de aankomst uit een achtervolgende groep van vijftien man. Ik haalde de mannen voor me één voor één in. Met nog 3 kilometer te gaan pakte ik de laatste koploper en kwam alleen vooruit te zitten en ben vol doorgereden met het oog op het klassement. Natuurlijk moet ik tevreden zijn met de tweede plaats, want de Valle d ‘Aosta Mont Blanc is één van de zwaarste U23 etappekoersen, maar toch voelt de gemiste kans op de eindoverwinning als een kater.’’ (Dan Rolandus)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl