'Geheime missie' Brand geslaagd in Giro Rosa

Maandag 16 juli 2018

Women - Lucinda Brand won vorig jaar een etappe in de Giro Rosa en werd uiteindelijk zevende in het algemeen klassement. Dit jaar zette ze in op een nog hogere klassering. Het leverde haar bijna een podiumplaats op.

Tot de Monte Zoncolan in het parcours opdook, stond de renster van Sunweb tweede in het klassement. Na die rit viel ze terug naar de vierde stek. Ondanks een tweede plaats in de slotrit bleef dat haar positie

Het plan om voor het klassement te rijden werd deze winter gemaakt, omstreeks het moment dat ze Nederlands kampioene in het veld was en derde op het WK cyclo-cross. "Het was mijn doel om dit jaar voor het klassement te gaan. Omdat ik vorig jaar ook met de besten omhoog reed. In die editie verloor ik eerst tijd en kreeg ik daarna de ruimte om aan te vallen en zo ook klasseringen te stijgen. Dit jaar zou ik van meet af aan voor een zo kort mogelijke klassering rijden. Toen wisten we nog niet dat het zo'n zware ronde ging worden." Ze kijkt terug op een geslaagd experiment. "Ik heb mezelf verbaasd, ook door bijvoorbeeld zesde te worden op de Zoncolan. Jammer dat ik niet op het podium sta, maar ik kijk heel tevreden terug op deze ronde."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl