Van Vleuten wint La Course na thrillerfinale

Dinsdag 17 juli 2018

Women - Annemiek van Vleuten heeft La Course by Le Tour op haar naam geschreven.

Van der Breggen leek op weg naar de zege.De olympisch kampioene van Boels-Dolmans reed op de Col de la Colombiere weg bij Annemiek van Vleuten en Ashleigh Moolman.

Samen met Annemiek van Vleuten maakte Van der Breggen er vervolgens een spannende ontknoping van in de afdaling en op het vlakke stuk naar de finish in Le Grand Bournand. In de allerlaatste meters wist de kersverse Giro-winnares Van der Breggen verslaan.

Het is voor Van Vleuten de tweede keer dat ze de wedstrijd wint. Vorig jaar won ze ook deze wedstrijd, die toen nog een tweedaagse was. Ashleigh Moolman werd derde.

Van Vleuten kon het niet geloven. ""Vorig jaar was supergaaf om deze wedstrijd te winnen maar dit was een geweldige race. Met tweehonderd meter te gaan dacht ik dat ik tweede werd, maar ik zag haar sterven. Het was een prachtige strijd. Anna van der Breggen is ook een geweldige renster en goede afdaler. Ik had op kunnen geven, maar je moet er altijd in blijven geloven."

Van der Breggen baalde uiteraard. "Het was een mooie koers. Ik heb alles gegeven wat ik had, met name op de klim. Toen ik vanaf de Colombiere naar beneden,voelde ik al dat ik lang niet gekoerst had. Het dalen ging nog wel, maar daarna ging het weer omhoog, toen was ik leeg."

Cecilie Uttrup Ludwig opende de koers op de voorlaatste klim. Lucinda Brand maakte de sprong in de afdaling, maar op de slotklim waren het Van der Breggen, Van Vleuten en Moolman die erboven uit staken.

Foto: © A.S.O. // MC.Lieu

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl