Archibald houdt Vos van zege in BeNe Ladies Tour

Donderdag 19 juli 2018

Women - Katie Archibald heeft de proloog van de BeNe Ladies Tour gewonnen. De Britse baanrenster hield in Oosterhout Marianne Vos van de zege.

Pernille Mathiesen werd derde, Jolien D'Hoore vierde in de 3,9 kilometer lange openingstijdrit.

De rittenwedstrijd duurt nog tot en met zondag. De andere etappes worden echter allemaal in Vlaanderen gereden.

Archibald - die in competitie terug keerde nadat ze haar sleutelbeen brak in de Women's Tour - was maar liefst elf seconden sneller dan haar eerste rivale in West-Brabant. "Het gaat nu weer goed met me, ik was vandaag snel en dat is geruststellend met het oog op het EK op de baan over enkele weken. Want daar bereid ik me op voor. Er wachten nu kasseien op ons en waaiers, het is afwachten hoe ik me op dat terrein staande houd."

Bij WaowDeals wist men zich op waarde geklopt. “Een heel solide resultaat waarmee we tevreden mogen zijn. Katie Archibald, sterk in de achtervolging, is een specialist in dit soort korte tijdritten. De korte klassering is er eentje die perspectief biedt voor de rest van de BeNe Ladies Tour”, oordeelde ploegleider Eric van den Boom na afloop.

Vrijdag wacht een zeer lastige etappe (136 kilometer) met start en finish in het Belgische Merelbeke. De rensters moeten twee keer over de Molenberg en Rekelberg.

Foto: © John KuijstersEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl