Kijk ook eens op

Volg onsVier Nederlandse wedstrijden in nieuwe beloftencompetitie

Woensdag 01 augustus 2018

Elite men - De beloftencompetitie van de Nederlandse en Belgische wielerbond bevat vier wedstrijden. Het gaat om de Hel van Voerendaal, de Omloop van Midden-Brabant, de Kersenronde van Mierlo en het Zeeuws-Vlaams Wielerweekeinde.

Deze laatste twee wedstrijden keren terug na enkele jaren niet georganiseerd te zijn omdat ze graag weer als beloftenwedstrijd willen fungeren.

De wedstrijdreeks kwam als gezamenlijk initiatief van de grond, omdat in beide landen een te mager wedstrijdaanbod was om een eigen reeks -23-wedstrijden op te zetten.

Het gros van het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. De rij van elf Belgische ploegen wordt hoofdzakelijk uitgemaakt door clubploegen, aangevuld met de continentale U23-teams en een selectie die samengesteld wordt door de bondscoach.

Uit Nederland nemen de acht districtsploegen en de nationale selectie als vaste ploegen deel. Door een laagdrempelige reglementering en het alleen verrijden van individuele klassementen (geen ploegklassement) is een flexibele inzet van renners en ploegen mogelijk, met als doel zo veel mogelijk kwaliteit in iedere wedstrijd te kunnen laten rijden. (Het opstellen van CT-renners in de districtsploegen wordt toegestaan). Ook is hiermee een 3e competitie mogelijk naast de huidige Top- en Clubcompetitie.

Het deelnemersveld wordt verder aangevuld door het uitreiken van vijf wildcards, waarvan er altijd 2 voor Nederlandse ploegen zullen zijn, welke door de organisaties uitgenodigd worden.

De reeks gaat U23 Road Series heten:

03/03 Brussel-Opwijk (Bel)

13/04 GP Tombroek-Bellegem (Bel)

23/05 GP Color Code Bassenge (Bel)

30/05 Kersenronde Mierlo

07/07 Omloop het Nieuwsblad (Bel)

04/08 Hel van Voerendaal

13-14/7 Zeeuws-Vaams wielerweekend

15/09 Omloop van Midden -Brabant

Ntb: GP Albert Fauville

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl