Kijk ook eens op

Volg onsMollema tweede Clasica San Sebastian

Zaterdag 04 augustus 2018

Elite men - Bauke Mollema is tweede geworden in de Clasica San Sebastian in de sprint was Quickstep renner Julian Alaphillipe sterker. 

Ook het Lotto-trio Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Antwan Tolhoek eindigde in de top 10.

"Ik voelde me goed. Maar eenmaal boven was Julian Alaphilippe bij me. We werkten goed samen, er was een vlakke kilometer bovenop, we wisten zo een flinke kloof te slaan. En toen gingen we zo hard als mogelijk naar beneden. Dat weet je dat hij snel is in de sprint. Ik probeerde hem de kop op te dwingen in de slotfase, maar hij bleek nog altijd sneller."

Bij LottoNL-Jumbo waren er gemengde gevoelens omdat kopman Roglic weg viel na een val. Maar in de breedte presteerde de ploeg goed vond ploegleider Frans Maassen."Het koersverloop voor ons was super. We hadden onze vier klimmers nog in de kopgroep na de Jaizkibel. Stevie en Antwan hebben een paar keer aangevallen om Primoz ook wat rust te geven, zodat hij zich kon sparen voor de slotklim. Helaas mislukte dat door de val. Maar de jongens hebben zich goed herpakt en een heel goede koers gereden. Met drie man in de top tien mogen we niet ontevreden zijn, al blijft de teleurstelling wegens het wegvallen van onze kopman.”

Foto: © Sportfoto

 

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl