Bastianelli vloert Vos op EK Weg

Zondag 05 augustus 2018

Women - Marta Bastianelli is Europees kampioene op de weg geworden door titelverdedigster Marianne Vos in de sprint te verslaan.

De Nederlandse ploeg reed mede het gat dicht op Elisa Longo Borghini en Anna van der Breggen, die samen naar de finish leken te rijden. Van der Breggen meldde zich nauwelijks op kop, maar de Italianen grepen toch de titel in Glasgow.

Bondscoach Thorwald Veneberg zag een sterk oranje blok naast de titel grijpen. "Tactisch is er weinig misgegaan, alleen ik had graag gewild dat we aan Anna in de finale de tijdsverschillen door hadden kunnen geven. We reden achter de kopgroep aan omdat we niet wilden dat Anna en Floortje met Daniella Rowe naar de streep reden, want die is te snel. Toen Anna daarna weg was met Longo Borghini, begon de Italiaanse het tactisch te spelen. Wel meerijden, niet meerijden en op die manier stokte het tempo. Anna dacht: ‘bekijk het maar’, maar ze had niet in de gaten dat het peloton zo dicht zat. In de sprint was het vervolgens de taak om Marianne Vos naar de zege te loodsen, want Lorena Wiebes had krampen. Het lukte helaas allemaal niet zoals we het wilden. Anna baalt, maar de hele ploeg baalt van hoe de finale gelopen is.”

foto (c) SW PixEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl