Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Achterhoek wijzigt parcours

Dinsdag 07 augustus 2018

Elite men - De aanhoudende droogte eist nu ook zijn tol voor de wielerkoers Ronde van de Achterhoek.

Hoewel het nog een kleine twee weken is tot de wedstrijd op zondag 19 augustus wordt verreden, heeft de organisatie nu al maatregelen getroffen. Voor een aantal van de zandwegen die in het parcours zijn opgenomen zijn alternatieven gezocht. De 190 kilometer lange wielerklassieker wordt gekenmerkt door in totaal veertig kilometer aan zandwegen en kasseistroken op de route.

“Met veertig kilometer aan zandwegen en kasseien, heeft de Ronde van de Achterhoek een unieke uitstraling”, zo vertelt Gerard van Balveren, voorzitter van de organisatie. “Maar we hebben ook een verantwoordelijkheid richting de renners als het gaat om hun veiligheid. Daarom zijn de afgelopen dagen inspecties verricht op de zandwegen. Die zullen ook de komende weken doorgezet worden, tot daags voor de koers.”

De wedstrijd is niet in gevaar, maar de organisatie heeft al wel besloten om een aantal wijzigingen aan te brengen in het parcours. Van Balveren: “Op een aantal plekken is de toplaag van de zandweg volledig verwaaid, zodat deze wel gebruikt kan worden. Op andere plekken zal de koers worden omgeleid, omdat de zandweg zelfs voor semi professionele renners en top-amateurs door de aanhoudende droogte onbegaanbaar is geworden.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl