Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint Gouden Pijl en criteriumklassement

Dinsdag 06 augustus 2013

Women - Marianne Vos heeft vandaag de Gouden Pijl voor vrouwen gewonnen. De olympisch kampioene van Rabobank/Liv-Giant won dankzij haar zege in Emmen ook het Nederlands criteriumklassement voor vrouwen. Tweede werd in het eindklassement Vera Koedooder, Lucinda Brand werd derde.

Diezelfde positie bezette de Nederlands kampioene in Emmen, hier was het Nederlands kampioene tijdrijden Ellen van Dijk die de tweede plaats behaalde in de Gouden Pijl. Van Dijk reed met Vos in de slotronde weg uit het peloton. Vos was er samen met haar ploeggenote Brand op uit om de winst in ieder geval in de ploeg te houden. In een kopgroep van zeven lukte het aanvankelijk niemand om echt een kloof te slaan - ook concurrente Vera Koedooder niet - maar in de slotfase liftte Vos handig mee met een uitvalspoging van Van Dijk. "Ellen moet je als tijdrijdster absoluut niet te veel ruimte geven, maar ik bleek de enige te zijn die gereageerd had. Toen wist ik Ellen vervolgens in de laatste honderd meter af te schudden." Voor Vos is het profcriteriumklassement voor vrouwen - met een hoofdprijs van duizend euro-  een mooie stimulans voor het vrouwenfietsen. "Een klassement is altijd leuker om voor te rijden, het maakt ook dat je ook de andere wedstrijden uit de reeks aan je programma toevoegt, zover dat wil natuurlijk. En het geeft een extra dimensie aan de wedstrijden zelf, want je moet je concurrentes goed in de gaten houden."

Koedooder tweede

Vera Koedooder zag Vos met de eindwinst aan de haal gaan, waar ze aanvankelijk zelf de leiding had, "Tegen Marianne is het moeilijk opboksen of ik had alle wedstrijden moeten rijden en moeten profiteren van het feit dat zij niet overal aan de start stond. Maar voor ons als rensters - zeker voor diegenen zonder vast salaris - is een dergelijke aanvulling op het inkomen alleen maar mooi. Onlangs won ik ook het Babydump Kempenpersklassement, terwijl ik aanvankelijk helemaal niet wist dat ik mee speelde in deze reeks. Ook daar was de hoofdprijs zeer welkom."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl