Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn imponeert met zege in BinckBank Tour

Woensdag 15 augustus 2018

Elite men - Taco van der Hoorn heeft de derde etappe van de BinckBank Tour gewonnen.

De renner van Roompot rekende op weg naar de finish in Antwerpen af met enkele medevluchters.

Van der Hoorn kwam dit seizoen nog nauwelijks in actie als gevolg van een hersenschudding. Hij herbegon in de criteriums, de Koga Slag om Norg was zijn eerste officiële koers van het seizoen.

Dylan Groenewegen won de sprint van het peloton en werd zesde. Voormalig ritwinnaar Fabio Jakobsen werd achtste.

"In november maakte ik een op het eerste zicht onschuldige valpartij tijdens een trainingsritje", doet van der Hoorn het relaas van de moeilijke laatste maanden. "Ik bleek een hersenschudding opgelopen te hebben met zwaardere gevolgen dan aanvankelijk gedacht. Maandenlang heb ik niet kunnen fietsen. Zelfs ontbijten was al moeilijk. De 'inspanning' van het ontbijt maakte dat ik daarna drie uur op mijn bed moest gaan liggen om te recupereren."

"Pas vier maanden later kon ik opnieuw een beetje fietsen... met de stadsfiets een rondje rond het huis rijden. Maar na tien minuten was ik alweer doodmoe. Vier maanden geleden dacht ik dat mijn carrière als profrenner voorbij was, maar gelukkig begon het vanaf mei stukje bij beetje te beteren. Anderhalve maand geleden kon ik eindelijk weer voor het eerst voluit trainen... en nu win ik hier een etappe... ongelooflijk maar waar", aldus een tot tranen toe bewogen van der Hoorn.

"Alles viel op zijn plek vandaag. We vormden de perfecte kopgroep. Iedereen ging er vol voor. Mohoric was zonder twijfel de sterkste. Ik heb gegokt en heb hem, toen de demarrages in de slotfase begonnen, alle gaatjes laten dichten. Ik nam me voor om tussen de rode vod en de laatste 500 meter alles op alles te zetten en zelf een keer aan te gaan. Toen ik zag dat Mohoric niet meteen reageerde, realiseerde ik me dat ik op weg was naar de ritzege. Ongelooflijk, ik snap er niets van!"

Foto: © Sportfoto-Arne Mill



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl