Vos wint (bijna) alles in Tour of Norway

Zondag 19 augustus 2018

Women - Marianne Vos kan terugblikken op een bijzonder succesvolle Ladies Tour of Norway. Op zondag boekte de renster van WaowDeals Pro Cycling haar derde ritzege in de driedaagse Noorse rittenkoers.

Daarmee stelde ze ook de eindoverwinning zeker en de winst in het puntenklassement. De jongeren- en bergtrui gingen als enige prijzen niet naar de Brabantse.

Vandaag liet ze Coryn Rivera (tweede) en Emilia Fahlin (derde) achter zich in Halden.

Met de wijze waarop ze in Noorwegen won, verbaasde Marianne Vos ook zichzelf. “Na het succes in Zweden  zijn we met een goed gevoel afgereisd naar Noorwegen. Er was vertrouwen. Met de winst van vorig jaar in Noorwegen wist ik ook dat deze ronde me wel ligt. Ik wilde ook nu weer voor de eindzege in het algemeen klassement gaan. Maar dat je daarbij dan ook drie etappes wint… Daar durf je haast nog niet van te dromen”, zegt ze.

Vos oogde alle dagen oersterk. Maar ook haar ploeggenoten hadden een groot aandeel in de zeges. “Het werk dat je teammaatjes verzetten, wordt vaak niet gezien. Zij zorgen voor de controle in het peloton, helpen bij het maken van tactische beslissingen en rijden de gaten dicht op de momenten dat het moet. Met drie etappes met telkens in de finale een lokaal, technisch circuit was het uitnodigend om aan te vallen. De ploeg heeft op die momenten telkens goed weerstand geboden.”

Zondagavond viert de ploeg nog een klein feestje. Maandag reist WaowDeals Pro Cycling terug naar Nederland, waar het zich opmaakt voor de volgende wedstrijden. Marianne Vos reist met een nieuw shirt in de koffer terug naar huis. Ze is namelijk de nieuwe leider in de UCI Women’s WorldTour. In de GP de Plouay, volgend weekend, trekt ze dat voor het eerst aan. “Het is de eerste keer dat ik leider in de UCI Women’s WorldTour ben. Het was voor mij een verrassing, ik had er geen rekening mee gehouden.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl