Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van de Achterhoek voor Cees Bol

Zondag 19 augustus 2018

Elite men - Cees Bol is winnaar geworden van de Ronde van de Achterhoek. De renner van SEG Racing Academy versloeg in Gendringen medevluchter Rick van Breda.

Van Breda (MonkeyTown) reed al vroeg weg met Justin Timmermans (Delta) en Jordi van Loon (Destil-Parkhotel), maar zag een groep met Cees Bol, Daan Hoole (SEG), Peter Schulting, Joey van Rhee (MonkeyTown), Jaap Kooijman (Vlasman), Marijn van den Berg(Metec-TKH) en thuisrijder Wiebe Scholten aansluiten. Hij was als enige in staat een uitval in de slotronden van Bol te pareren, maar de toekomstig prof van Sunweb was te sterk in de sprint.

Met Bol en Van Breda mocht ook Jason van Dalen (Delta) mee op het podium. Het peloton sloot namelijk weer aan bij de achtervolgers.

De winnaar in de Achterhoek kent een sterk seizoen met een zege in de Fleche Ardennaise en tal van podiumplaatsen in UCI-wedstrijden als de GP Kint en de Ronde van Noord-Holland. "Het duurde vrij lang voordat het echt ontplofte in deze wedstrijd. We hadden een punt afgesproken van te voren na 130 kilometer, daar hebben we iedereen tot op de knieën gebracht. Eigenlijk doorgedrukt tot er een groep weg was. Rick is altijd goed in deze koersen, ik volgde hem en we hadden een gat geslagen. We hadden allebei ploeggenoten van achteren, dus wisten we ons goed gedekt."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl