Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Henk Lubberding Classic: Klassieker van een toertocht

Maandag 20 augustus 2018

EK Alkmaar - Op zondag 26 augustus organiseert het enthousiaste wielerpaar Sjaak en Wilma Reumer (de enthousiaste aanvoerders van de Stichting HLC)  in samenwerking met de NTFU voor de 22ste keer de Henk Lubberding Classic.

Deze editie van de populaire prestatietocht over 110 km werd onder meer mogelijk gemaakt door twee nieuwe sponsors: Rabobank Graafschap (die een bijdrage schonk uit het Rabobank Graafschap Coöperatiefonds) en ConTest sportadviesbureau uit Amsterdam, dat zich als hoofdsponsor verbond aan het evenement. De start vindt om 9.30 uur plaats bij het Laco-sportcentrum Montferland in Kasteelstad ‘s-Heerenberg. Vandaar voert de route de deelnemers naar Doetinchem, langs Hengelo (Gld) en door Bronkhorst, langs de IJssel naar Doesburg en Zevenaar om vandaar naar het Gelders Eiland te koersen, waar de wedstrijd wordt vrijgegeven.

Vanaf dat punt wordt de HLC een echte wedstrijd, die de renners langs de Rijn naar Elten voert. Op Duits grondgebied gaat het peloton – begeleid door de motoren van de Duitse politie - door Elten. Via de ‘Möllenbult’ rijden de renners vervolgens naar de kuitenbijter ’t Peeske om in ‘s-Heerenberg voor de eerste keer de finish te passeren. Daarna wacht in de plaatselijke ronde de Paasberg in Zeddam, waarna de laatste rush over ’t Peeske gaat bepalen wie er nog in aanmerking komt voor de drie plaatsen op het podium. Vorig jaar werd op het vals plat van de Zeddamseweg in ‘s-Heerenberg gesprint door een grote kopgroep. Wouter Hendriksen (Varsseveld) was in die sprint de sterkste, voor Wouter van de Weerdhof (Lobith) en Livay Schotten (Doesburg). Bij de vrouwen werd Andrea Lodder (Doetinchem) eerste voor Linda Eisen (Nijmegen) en Lisette Jacobs (Arnhem).

Henk Lubberding Classic

Zondag 26 augustus (110 km), 9.30 uur 's-Heerenberg

Website

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl