Pieters, Dideriksen en Majerus langer bij Boels-Dolmans

Dinsdag 21 augustus 2018

Women - Boels-Dolmans heeft de contracten met Amy Pieters, de Deense Amalie Dideriksen en de Luxemburgse Christine Majerus verlengd.

Majerus is al sinds 2014 bij het team betrokken, een jaar later debuteerde Dideriksen bij de ploeg, een jaar later bekroonde ze die overstap met het winnen van de wereldtitel. Amy Pieters is van de drie de jongste toevoeging aan het team. Vorig jaar kwam ze bij Boels-Dolmans om het klassiekerteam te versterken, maar ze heeft laten zien op veel verschillende terreinen een zeer waardevolle ploeggenoot te zijn. Dit jaar won ze de Women's WorldTour Ronde van Drenthe en het klassement van de Healthy Ageing Tour. Ook reed ze naar het podium in de Ronde van Vlaanderen en bij het Nederlands kampioenschap op de weg. 

"Ik voel mij thuis in deze ploeg," zegt Pieters. "De manier van werken en koersen passen goed bij mij. Ik heb in de afgelopen twee jaar dat ik bij Boels-Dolmans gereden nog stappen kunnen zetten, wat ik van tevoren niet meer verwacht had. Dat komt door de ploeg, maar ook zeker door onze ploegleider Danny Stam. Hij heeft een duidelijk plan met het team en daardoor weet ik ook wat er van mij verwacht wordt. Ik wil in de aanloop naar Tokyo meer op de baan gaan focussen en die vrijheid heb ik gekregen van Danny. Dat was voor mij een belangrijke voorwaarde. Maar het betekent zeker niet dat ik minder op de weg wil gaan doen, want na de afgelopen twee seizoenen ben ik alleen nog maar meer gemotiveerd om goed te zijn op de weg." 

Chantal Blaak en Anna van der Breggen verlengden eerder hun contracten al, terwijl Eva Buurman en Katie Hall werden aangetrokken voor 2019.

Later bleek dat Pieters twee jaar langer bij de ploeg blijft.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl