Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenendaal-Veenendaal voor Groenewegen

Woensdag 22 augustus 2018

Elite men - Dylan Groenewegen heeft Veenendaal - Veenendaal gewonnen. De renner van Lotto-Jumbo liet Wouter Wippert achter zich.

De druk lag bij ons, dat maakt het moeilijk. Maar de ploeg heeft goed gewerkt en ik kon het goed afmaken" vatte Groenwegen de tactiek samen. "Ik had natuurlijk een goede Tour achter de rug, maar in de BinckBank Tour wilde het niet lukken om een zege te boeken. Dit is weer een mooie opstap richting de laatste periode van het jaar met onder andere de Ronde van Turkije erin."

Een kopgroep met Jaap Kooijman (Vlasman), Piotr Havik (Beat), Stephan Bakker (Monkey Town) en Conor Dunne (Aqua Blue) kleurde de koers, maar al in de finale-omlopen kwam een einde aan hun avontuur. Veel renners probeerden het , met Michel Kreder als één van de taaiste tegenstanders. Maar er werd - zoals gebruikelijk - toch gesprint in Veenendaal. Met een derde zege van Groenewegen tot gevolg.

Wippert was niet ontevreden na zijn tweede plek. "Je weet dat Dylan Groenewegen heel sterk is en dat je van goeden huize moet komen om hem te kloppen. Natuurlijk loer je op een kans en die kwam niet. Na een eerlijke sprint kan ik vrede hebben met deze afloop."

Foto © Sportfoto-Dick Soepenberg



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl