Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Doorgaan Dutch Food Valley Classic onzeker

Woensdag 07 augustus 2013

Elite men - Het doorgaan van de Dutch Food Valley Classic op vrijdag 23 augustus is onzeker. De organisatie van deze wielerklassieker voor profs, voorheen bekend als Veenendaal-Veenendaal, heeft de begroting nog niet rond.

Lukt het niet om aanvullende sponsoring te vinden voor 12 augustus, dan ziet voorzitter Job van Schuppen zich genoodzaakt de wedstrijd af te blazen. “Je wilt optimistisch blijven en daarom is alles er nog op gericht om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Maar er moet simpelweg nog wel een deel van het budget opgebracht worden, anders is het niet verantwoord van start te gaan op 23 augustus. Het is op dit moment bijzonder moeizaam om sponsorgeld te krijgen. Bestaande geldschieters haken noodgedwongen af omdat ze moeten inkrimpen en vervangende sponsors zijn heel moeilijk te vinden.” Met Rabobank zag Van Schuppen één van zijn hoofdsponsoren afhaken. Theo Bos won de afgelopen twee edities van de Dutch Food Valley Classic, die al vanaf 1985 verreden wordt.

Thijs Zonneveld

Voor deze editie werd wielerjournalist Thijs Zonneveld aangetrokken als koersdirecteur. Daarbij kreeg hij de vrije hand om de komende jaren een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit jaar werden al de start – en finishtijd aangepast en werden renners en ploegen betrokken bij het veiliger maken van de route.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl