Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtop kijkt uit naar Boels Ladies Tour

Maandag 27 augustus 2018

Women - Wereldtoppers als titelverdedigster Annemiek van Vleuten, olympisch kampioene Anna van der Breggen, Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk en oud-winnares Lisa Brennauer kijken uit naar de 21e editie van de Boels Ladies Tour. Dat vertelden zij bij de presentatie van deze Nederlandse UCI Women's WorldTour-etappekoers bij Vos Autobedrijven in Zaltbommel.

Morgen begint de zesdaage rittenwedstrijd met een proloog in Arnhem. Na vier selectieve etappes door Gelderland en Limburg eindigt de enige Women's WorldTour-etappewedstrijd in de Benelux in het Brabantse Roosendaal, waar een individuele tijdrit uit zal wijzen wie zich dit jaar eind winnares mag noemen van de Boels Ladies Tour. En een plaats verdient op een erelijst met namen als Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Kristin Armstrong, Evelyn Stevens en Chantal Blaak.

Een andere oud-winnares Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) ziet als wereldkampioene tijdrijden de kilometers tegen de klok uiteraard wel zitten en verwacht dat de deelneemsters verder elke dag bij de les moeten zijn. "Dat geldt al vanaf woensdag als er rond Nijmegen een parcours wacht waar al verschillen gemaakt zouden kunnen worden. De Boels Ladies Tour is voor mij een prima voorbereiding op het wereldkampioenschap in Innsbruck, maar bovenal een wedstrijd waar ik graag voor de eindzege wil gaan. Het is een wedstrijd die telt in het vrouwenpeloton." Ook Anna van der Breggen van Boels-Dolmans - die haar route richting het WK eveneens inzet in eigen land - heeft ambities. "Natuurlijk ga ik mijn best doen deze wedstrijd te winnen." Ook oud-winnaressen Lisa Brennauer (Wiggle-High 5) en Ellen van Dijk (Sunweb) spraken hun ambities uit. De laatste verwacht een strijd tot in de laatste tijdritkilometers. "Iedereen zal nog een keer alles moeten geven na enkele toch wel pittige etappes.”

In totaal zijn achttien ploegen van de partij. Van de beste vijftien ploegen in de meest recente UCI Team Ranking doen er dertien mee aan de Boels Ladies Tour. De vier belangrijkste ploegen uit Nederland; Boels Dolmans Cycling Team, Team Sunweb, Waowdeals Pro Cycling Team en Parkhotel Valkenburg zijn vanaf dinsdag 28 augustus van de partij. De laatste ploeg herbergt de nieuwe ster aan het Nederlandse wielerfirmament: Lorena Wiebes. "Ik heb een prima jaar achter de rug, als eerstejaars elite-renster had ik nooit gedacht al zo te kunnen presteren. Ik verwacht niet dat er veel kansen zijn op een massasprint, maar als de kans die zich voordoet, wil ik heel graag voor de zege meesprinten in deze topwedstrijd."

De Boels Ladies Tour is dit jaar live op televisie te volgen. Dagelijks is via de kanalen van de toonaangevende regionale zenders L1 en Omroep Gelderland een twee uur lange uitzending te bekijken.

Het etappeschema ziet er als volgt uit:

Dinsdag 28 augustus Arnhem (proloog)
Woensdag 29 augustus Nijmegen – Nijmegen
Donderdag 30 augustus Gennep – Gennep
Vrijdag 31 augustus Stramproy – Weert
Zaterdag 1 september Sittard – Sittard

Foto's: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl