Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint ook tweede rit Boels Ladies Tour

Woensdag 29 augustus 2018

Women - Annemiek van Vleuten heeft ook de tweede rit van de Boels Ladies Tour gewonnen.

In de laatste omloop rond Berg en Dal reed Van Vleuten alleen weg bij de concurrentie. Hoewel ze op weg naar de finish verkeerd reed, won ze toch de rit met aankomst in Nijmegen. 

Anna van der Breggen gooide al vroeg in de wedstrijd de knuppel in het hoenderhok, kreeg Annemiek van Vleuten mee, maar zag ook Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Megan Guarnier, Pauliena Rooijakkers en uiteindelijk Anouska Koster aansluiten. Het peloton pakte de koplopers terug toen deze niet langer aandrongen.

Vervolgens was het in de finale Rossella Ratto die nog eens ten aanval trok. Amalie Dideriksen maakte de sprong en zag Janneke Ensing aansluiten.

Maar niet veel later toonden de beoogde hoofdrolspeelsters van deze ronde zich in de slotomlopen rond Berg en Dal. Elisa Longo Borghini, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen reden weg bij de concurrentie en Amanda Spratt sloot aan. De ploeggenote van Van Vleuten trok ten aanval, zag Van der Breggen pareren, maar de leidster in de wedstrijd ging toen zelf met de gekende afloop.

"De samenwerking was slecht toen we met Elisa en Anna wegreden. Voor mij niet erg, want zo kon ik met mijn ploeggenote Amanda Spratt het ploegenspel spelen. Op het laatst was het niet in mijn voordeel dat er een grote groep samen kwam met rensters van Boels-Dolmans en Sunweb. Gelukkig kon ik de rit nog winnen en zo mijn voorsprong in het klassement nog wat vergroten. De ronde is in mijn ogen nog lang niet beslist. De andere teams zullen me blijven aanvallen."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl