Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Ladies Tour: Dideriksen wint in Weert

Vrijdag 31 augustus 2018

Women - Amalie Dideriksen heeft haar tweede ritzege op rij geboekt in de Boels Ladies Tour.

De Deense van Boels-Dolmans liet Lucinda Brand (tweede) en Lorena Wiebes (derde) achter zich in de straten van Weert.

De aanvalster van de dag was zonder twijfel Omer Shapira van Cylance, de Israelisch kampioene was meer dan honderd kilometer alleen in de aanval en vergaarde een maximale voorsprong van 3 minuut 50. 

In de slotomlopen rond Weert ontsnapten Amy Pieters (Boels-Dolmans) en Lisa Brennauer (Wiggle-High 5) uit het peloton. Ze lieten Shapira achter zich, maar werden vlak voor het ingaan van de slotomloop tot de orde geroepen. Pieters probeerde het opnieuw in de laatste ronde, maar daar staken de sprintersploegen een stokje voor. Dankzij Dideriksen won Boels-Dolmans toch in Noord-Limburg.

"We zouden vandaag - in het geval van een sprint - eigenlijk voor Amy Pieters rijden, maar die zocht de aanval. Toen ze terug gepakt werd, was het duidelijk dat het aan mij was. Ik moest vandaag iets meer mijn eigen plan trekken, maar dat lukte goed. Lorana Wiebes ging de sprint vroeg aan, ik kon me daar even aan optrekken, maar daarna kwamen er al anderen opzetten en moest ik ook beginnen aan mijn eindjump. Lucinda Brand kwam nog flink opzetten, maar ik kon haar aanval afslaan. Ik ben bepaald geen veelwinnaar, heel bijzonder dat ik nu twee ritten achter elkaar win."

Annemiek van Vleuten blijft leidster, wel zag ze Lucinda Brand zes boniseconden winnen en dichterbij komen. Met nog twee ritten te gaan lijkt de eindzege nabij. "We hebben nog een zaterdagrit door Limburg en een afsluitende tijdrit voor de boeg. Ik kan op beide terreinen met vertrouwen van start gaan, want ik voel me supergoed."

Foto: © Sportfoto/ Dick Soepenberg



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl