Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU schorst Jeff Vermeulen (Metec)

Woensdag 07 augustus 2013

Elite men - De KNWU heeft laten weten dat Metec-renner Jeff Vermeulen voorlopig geschorst is. Reden voor deze periode van gedwongen inactiviteit is een mogelijke overtreding van het dopingreglement. De sprinter was dit seizoen goed voor onder meer twee ritzeges in Olympia's Tour.

Ook won hij deel 1 van de Zuid Oost Drenthe Classic en de Dorpenomloop van Lichtenvoorde. Vermeulen werd tijdens Olympia's Tour positief bevonden en heeft zijn ploeg daar tijdens de Ster ZLM Toer in juni over ingelicht, op het moment dat hij het vernomen had. Later testte hij nogmaals positief op hetzelfde middel. De renner zelf wijt het aan een vervuild voedingssupplement. Metec-manager (en hoofdsponsor) Michel Megens wil Vermeulen nog niet veroordelen. "Het is aan de KNWU om hier een oordeel over te vellen. Het gaat hier niet om EPO, maar om een middel dat feitelijk niet prestatiebevorderend voor een wielrenner zou moeten zijn. Als de KNWU besluit Jeff hiervoor te veroordelen, dan zullen wij ons ook beraden op eventuele acties, maar dat is nu nog niet aan de orde. Wel wil ik duidelijk stellen dat wij als team absoluut tegen het gebruik van doping zijn en dat de postitieve uitslag van de dopingtest te wijten is aan een individuele actie van de renner zelf. Jeff zelf is hier ook niet bij gebaat. Hij was in gesprek om een stap hogerop te gaan presteren en dat zal nu een heel moeilijk verhaal worden."

Reactie Vermeulen

Op Facebook gaf Vermeulen een reactie, waar wij een deel van hebben overgenomen: "In vele ogen ben ik na deze berichtgeving al schuldig bevonden en een grote klootzak. Gezien de vragen, reacties en vroegtijdige berichtgeving is de waarheid blijkbaar niet interessant genoeg. Ik ben als mens en sporter de afgelopen 24uur helemaal kapot gemaakt door de nachtmerrie waarin ik terecht gekomen ben. Het verdriet, onrecht en de oede is op dit moment niet te verdragen, maar ik wil mijn verhaal toch kort belichten. Ik ben twee keer positief getest op een spoor van de stof DMAA in mijn urine. DMAA ook wel 1,3-dimethylamylamine genoemd is bijna een decennium lang als voedingssupplement in heel Europa vrij verkrijgbaar geweest. DMAA werd voornamelijk verkocht in afslankproducten omdat het de eetlust remt en een kort euforisch gevoel kan geven. Deze stof is geen maskerend middel en de pakkans is 100%.Bijwerkingen zijn concentratieverlies, vochtverlies, vernauwing van de bloedvaten en aderen, kortademigheid en een verhoogde hartslag. Door deze bijwerkingen heeft DMAA een zeer negatieve uitwerking op de prestaties van mij als duursporter. De gebruiker zal minder lang en minder optimaal presteren na het gebruik van DMAA. Hoewel DMAA op de dopinglijst staat is het voor een wielrenner niet prestatiebevorderend, er is dus geen "concurrentievoordeel" te behalen met DMAA." Overigens heeft CyclingOnline.nl direct na de eerste berichtgeving geprobeerd contact te leggen met de renner.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl