Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Janneke Ensing naar Team Sunweb

Zaterdag 01 september 2018

Women - Janneke Ensing rijdt komend seizoen bij Team Sunweb. De wielrenster uit Gieten verlaat daarmee na twee seizoenen de Italiaanse formatie Ale Cipollini.

De Drentse verwacht bij haar nieuwe werkgever beter uit de verf te komen en ook beter omringd te zijn in de heuvelkoersen. "Sunweb heeft mij eerder gevraagd, maar toen zat ik bij Parkhotel Valkenburg goed op mijn plek en combineerde ik het wielrennen veel nadrukkelijker met het schaatsen. Soms krijg je dan geen nieuwe kans, maar gelukkig klopten ze deze zomer weer bij mij aan."

Nog professioneler

En toen twijfelde ze niet. "Ik heb het goed naar mijn zin gehad bij Ale Cipollini, ik zal de sfeer en de rensters zeker missen volgend jaar. Maar ik vond het toch tijd om voor een nog professioneler team te gaan rijden. Er waren soms toch wel eens wat problemen in de communicatie met een ploegleider die het Engels niet tot in de puntjes beheerst. Bij Sunweb zal ik zeker ook voor anderen rijden, maar in de koersen waar ik het best tot mijn recht kom - de heuvelwedstrijden - daar krijg ik juist meer ondersteuning. Daardoor zal ik beter in staat zijn op te boksen tegen de andere teams, waar men al vaker grotere blokken in de finale heeft. En praktische zaken als trainingskampen samen met de ploeg en trainingsfaciliteiten vanuit Limburg, toch mijn terrein, spelen ook een rol. Genoeg voordelen voor mij om nog één of twee jaar op het allerhoogste niveau te kijken wat er voor mij inzit."  

Ensing tekende voor één seizoen. Ook Susanne Andersen uit Noorwegen werd aan de ploeg toegevoegd, terwijl de contracten van Leah Kirchmann en Pernille Mathiesen verlengden hun overeenkomst.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl