Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chantal Blaak wint vijfde rit Boels Ladies Tour

Zaterdag 01 september 2018

Women - Chantal Blaak heeft de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. De renster van Boels-Dolmans ontsnapte vroeg in de wedstrijd met drie anderen en sprong op het laatst weg uit de groep.

De wereldkampioene van Boels-Dolmans won solo op het Tom Dumoulin Bike Park waarmee haar team de derde zege op rij boekte. Lucinda Brand pakte als enige van de concurrentes wat tijd terug door derde te worden op de finish. Zij begint de afsluitende tijdrit in Roosendaal met achttien seconden achterstand op de wereldkampioene morgen.

Chantal Blaak was vanaf het begin in de aanval met Roxane Knetemann (Ale Cipollini), Pernille Mathiesen (Sunweb) en Eugenie Duval (FDJ). De vier wisten ongeveer drie minuten voorsprong bijeen te fietsen, waardoor Blaak even virtueel leidde. Maar die marge zakte gestaag. Vanuit het peloton maakten Janneke Ensing (Ale Cipollini), Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans) en Charlotte Becker (Hitec) in de finale de oversteek. De zeven kwamen samen, waarna Blaak opnieuw haar duivels ontbond. Deze keer won ze de wedstrijd. "Ik was er zeker mee bezig dat dit voorlopig mijn laatste keer in de regenboogtrui was, morgen is er immers een tijdrit. Het is heel mooi om die prachtige periode op deze manier af te sluiten. Beter kan natuurlijk niet. Het was natuurlijk de bedoeling om vandaag de trui van Annemiek aan te vallen, maar uiteindelijk is dat helaas niet gelukt, al begreep ik in mijn oortjes dat het zeker nog geprobeerd is door de anderen. Toen heb ik de knop omgezet en me op de dagzege gericht. Ik denk dat we als ploeg heel blij mogen zijn met drie zeges op rij."

Annemiek van Vleuten hield de schade beperkt. "De groep met Chantal zou niet snel gevaarlijk worden, omdat zij op ruim twee minuten in het klassement stond. Ik moest vooral op Lucinda Brand, Ellen van Dijk en Anna van der Breggen letten. Dat is goed gelukt. Ik heb op de Snijdersberg zelf nog geprobeerd om aan te vallen, maar kreeg de ruimte niet. Ik had er vertrouwen in dat ik samen met mijn ploeg stand zou houden en dat is gelukt. Nu is het een kwestie van in een mooie tijdrit in Roosendaal nog een keer alles geven. Ook die etappe zie ik met vertrouwen tegemoet."

Foto: © Sportfoto

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl