Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Uneken en Van Rooijen winnen in Boels Ladies Tour

Zondag 02 september 2018

Women - Lonneke Uneken (junior-vrouwen) en Sofie van Rooijen (nieuweling-meisjes) hebben de BOels Ladies Tour gewonnen. Van Rooijen won in Roosendaal ook haar derde van drie wedstrijden en kwam zo steviger in het oranje van de Boels Ladies Tour en in het geel van het Healthy Ageing Tour-klassement. Bij de junior-vrouwen won Lonneke Uneken de sprint van het peloton en werd stelde zo ook de leiding in de Boels Ladies Tour en het HAT-klassement veilig.

Uneken zag drie koploopsters weg rijden. Haar eiegn tamgenoot Maike van der Duin van Team Drenthe won de wedstrijd voor Rosalie van der Wolf en Eva Bijwaard. Uneken had onderweg goed gerekend. "Ik moest vooral met Sylvie Swinkels rekening houden, maar kon de drie vooruit laten rijden. Natuurlijk win ik graag, maar soms moet je ook slim rijden. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd win. Het had een mooi veld en het is ook leuk dat het samen met de Boels-Ladies Tour voor elite-vrouwen wordt georganiseerd. Ik pak nu voor de tweede keer op rij dubbele punten en wil graag het eindklassement op mijn naam brengen." Voor Uneken is haar periode bij de junior-vrouwen bijna voorbij. Ze liet zich dit jaar als één van de beste renners van haar categorie opmerken, maar heeft nog geen UCI-ploeg voor volgend jaar.

Sofie van Rooijen maakte haar leiderspositie bij de nieuweling-meisjes helemaal waar door alle drie de onderdelen van de Boels Ladies Tour in haar categorie te winnen. De renster van De Zwaluwen-Almelo won zaterdag eerst de rit-in-lijn op het Tom Dumoulin Bike Park, toonde zich op dezelfde locatie de beste in de tijdrit. Op zondag schreef ze de slotetappe in Roosendaal op haar naam. Met deze maximale score nam ze opnieuw afstand van de concurrentie in het Healthy Ageing Tour-klassement. "Ik vond het vooral bijzonder om in het snelpak als leidster te starten in deze Boels Ladies Tour. Ik dacht dat ik een slechte tijd gereden had, maar bleek ook daar de snelste. Dat ik het vervolgens af kon ronden door de sprint van de kopgroep te winnen, maakt het helemaal af."

Eindklassementen:

Junior-vrouwen: 

1. Lonneke Uneken 67 punten, 2. Maike van der Duin 57, 3. Sylvie Swinkels 56, 4. Eva Bijwaard 52, 5. Ilse Grit 45

Nieuweling-meisjes: 

1. Sofie van Rooijen 75, 2. Daniek Hengeveld 57, 3. Maud Rijnbeek 57, 4. Elise Uijen 53, 5. Ilse Pluimers 50



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl