Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint haar derde rit en Boels Ladies Tour

Zondag 02 september 2018

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Boels Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene tijdrijden sloot af in stijl door ook de afsluitende tijdrit met overmacht te winnen.

"Ik zag vandaag vooral als generale voor het WK en als je dan wint met alle concurrentes hier, is die geslaagd. Maar omdat ik hier de leiderstrui droeg, wilde ik geen risico's nemen in de bochten. Dit was mijn laatste wedstrijd voor het WK. Ik ga op hoogte voorbereiden." Van Vleuten kon alleen maar tevreden terug blikken op een kleine week koersen in eigen land. "De planning klopte precies. Ik was na mijn vorige hoogtestage precies op tijd in vorm voor de proloog. Het verschil daar verbaasde me, maar een dag later kon ik nog eens bevestigen dat ik in orde ben momenteel. Het grote verschil met voorgaande jaren is dat we als team echt voor een klassement kunnen rijden. De ploeg heeft me heel goed bijgestaan en ik wist dat ik zelf ook nergens echt in de problemen hoefde te komen. Dat ik dan ook de tijdrit win, is vooral mooi als test richting het wereldkampioenschap. Ik startte hier niet met het ultieme doel het eindklassement te winnen, maar ik ben er natuurlijk heel blij mee dat het gelukt is deze ronde te winnen."

Van Vleuten kreeg Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten mee op het eindpodium. Jeanne Korevaar behield haar witte leiderstrui als beste jongere.

Van Vleuten werd ook leidster in de UCI Women's WorldTour.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl