Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk en Van der Breggen: 'Annemiek was de beste'

Zondag 02 september 2018

Women - Ellen van Dijk en Anna van der Breggen gingen als tweede en derde mee op het eindpodium van de Boels Ladies Tour. De Europees kampioene tijdrijden en de olympisch kampioen  op de weg legden zich neer bij de suprematie van Annemiek van Vleuten in de Nederlandse WorldTour-ronde.

Ellen van Dijk toonde zich realistisch na afloop van zes dagen fietsen door Nederland. "Annemiek is niet echt in de problemen geweest. We wisten na het grote tijdsverschil in de eerste tijdrit en de rit erna, dat ze heel goed in orde was. De dagen erna kon ze stand houden en vervolgens sta ik er niet echt van te kijken dat ze hier ook wint. Ze is op dit moment de sterkste in de tijdritten en daarmee is zij dé favoriete voor het WK tijdrijden in Inssbruck voor mij. Ik heb mijn uiterste best gedaan om zo sterk mogelijk te zijn, hier in de Ladies Tour en ik hoop nog iets beter te zijn op het WK. Hier was Annemiek de beste. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hier voor de zesde keer op het eindpodium kan plaats nemen en als tweede de wedstrijd kan besluiten."

Anna van der Breggen wist op de slotdag ook een podiumplek veilig te stellen. "Ik sta hier wel met dubbel gevoel, want door Lucinda Brand haar val schuif ik nu door. Ik had er ook vrede mee kunnen hebben, als zij op het podium zou staan. Ik voelde me elke dag verbeteren na mijn hoogtestage en rijd nu tot het WK geen wedstrijden meer. Ik hoop natuurlijk dat de uitslag van de tijdrit op het WK anders gaat zijn, maar als er stuivertje gewisseld wordt tussen Ellen, Annemiek en mij in de uitslagen, dan wisselen zij telkens en sta ik als tweede op het podium. Ik heb een leuke ontspannen week achter de rug met de ploeg. Heb de sprint helpen aantrekken voor Amalie Dideriksen en genoten van de laatste week met Megan Guarnier. Met drie ritzeges voor ons team, de winst in het ploegenklassement en deze derde plek in de eindstand kunnen we tevreden zijn. Ik had graag de Limburg-etappe gewonnen, maar het zat er niet in dit jaar. Maar over mijn vorm ben ik dik tevreden. We kregen Annemieks ploeg op zaterdag wel aan het wankelen, maar haarzelf net niet. Vervolgens komt het in een tijdrit niet op de ploeg maar op de individuele rensters aan. En was zij de beste."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl