Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie kijkt tevreden terug op Boels Ladies Tour

Maandag 03 september 2018

Women - De organisatie van de Boels Ladies Tour wachtte dit jaar behalve een sportieve ook een logistieke uitdaging met het zelf produceren van dagelijks tv-uitzendingen van de UCI Women's WorldTour-wedstrijd. Men kijkt voornamelijk positief terug op deze ervaring, waarbij men financieel en organisatorisch op de tenen moest lopen.

Thijs Rondhuis zegt namens de Boels Ladies Tour desgevraagd: "Sportief zijn we heel tevreden over deze editie. Het etappeschema stak mooi in elkaar en we hebben een prachtig eindpodium met drie van de sterkste rensters van de wereld met Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Anna van der Breggen. Het is ook mooi om te zien dat we bij het zoeken van etappeplaatsen een stap gezet hebben. Door te starten en finishen in steden als Arnhem, Nijmegen, Roosendaal en Sittard bereiken we meer mensen en verkrijgen we een professionele uitstraling. Het is nu aan ons om die verdere professionalisering van de organisatie - die hand in hand gaat met het vrouwenwielrennen - vorm te geven in de komende jaren."

De wedstrijd bereikte sowieso een groter publiek door de dagelijkse tv-uitzendingen op You Tube en bij omroepen L1 (Limburg) en Omroep Gelderland. "We hebben onze nek uitgestoken door met deze partijen en met Smit Beeld en Geluid deze beelden in eigen beheer te maken. Ik ben alle partijen heel dankbaar voor de rol die zij daarin hebben willen spelen. En ook de etappeplaatsen, provincies en sponsoren die het financieel mogelijk hebben gemaakt dat de Boels Ladies Tour dit jaar op televisie te zien was. Het is geen vanzelfsprekendheid geweest om dit te realiseren, net als het ook niet vanzelfsprekend is dat ons dit volgend jaar weer lukt. Alleen omdat alle partijen samen hebben opgetrokken en we de kosten binnen de perken konden houden, was het haalbaar om het vrouwenpeloton het podium te bieden wat het in onze ogen verdient."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl