Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Danny Stam tevreden over Boels Ladies Tour

Dinsdag 04 september 2018

Women - Natuurlijk had hij graag met zijn formatie Boels-Dolmans ook het eindklassement gewonnen, maar Danny Stam kon na zes dagen fiesen leven met de bereikte resultaten in de Boels Ladies Tour.

Met drie ritzeges, de podiumplek van Anna van der Breggen en winst in het ploegenklassement liet zijn formatie zich opmerken in de thuisronde. "Annemiek van Vleuten was de sterkste in de tijdritten, maar de tweede rit naar Nijmegen was cruciaal. Daar konden onze renners haar niet volgen in de finale en sloeg ze een extra kloof. Die was met bonificatieseconden niet meer te dichten. We hebben geprobeerd op zaterdag in Limburg nog een keer alles op alles te zetten om haar te breken. Het lukte ons om haar zo goed als te isoleren van haar ploeggenotes, maar het was net niet genoeg. We hadden ons plan voor elkaar. Chantal Blaak was vooruit en ze zou bruggehoofd zijn voor ploeggenotes die weg wisten te rijden uit het peloton. Maar het lukte helaas niet. Dan moet je erkennen dat er iemand sterker was. We winnen veel, maar kunnen niet altijd winnen. Al met al hebben we ons goed laten zien in deze wedstrijd, waar we altijd graag goed willen presteren. Omdat het in Nederland is, vlak voor het WK plaats vindt en onze sponsor Boels Rental er naamgever is."

Het ultieme doel van de formatie Boels-Dolmans is nu de ploegentijdrit op het WK in Innsbruck. Het lukte de formatie van Stam één keer - Doha 2016 - om de wereldtitel te winnen. Innsbruck 2018 biedt de laatste kans, want het onderdeel verdwijnt uit het WK-programma.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl