Loes Markerink assistent-koersdirecteur Drenthe

Donderdag 06 september 2018

Women - De Ronde van Drenthe heeft in 2019 een nieuwe assistent-koersdirecteur met Loes Markerink. Vorig jaar was die rol voor de nu hoogzwangere Vera Koedooder.

Eind 2010 hing ze haar racefiets aan de spreekwoordelijke wilgen, tegenwoordig is ze werkzaam als fysiotherapeut in Deventer

Samen met oud-renster Christine Mos uit De Wijk wordt Loes Markerink (Delfzijl, 1985) klaargestoomd, om op termijn, als wedstrijdleider in de Ronde van Drenthe het stokje van Jan Nijmeijer over te nemen. Mos deed de afgelopen editie al de nodige ervaring op, voor Markerink wordt het de eerste keer dat ze in de wagen van de koersdirectie gaat plaatsnemen. En dat is best een vreemd idee.  

 

“Een koers beleven vanaf de achterbank van een auto is iets waar ik me nu nog niet goed een voorstelling van kan maken”, zegt Markerink . “ Toen Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe me benaderde hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het echt een eer om samen met oud-collega Christine Mos zo’n belangrijke rol in de leiding bij één van de mooiste vrouwenkoersen van de wereld te mogen spelen.”  

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl