Kijk ook eens op

Volg onsPeter Schulting wint Eurode Omloop

Zondag 09 september 2018

Elite men - Peter Schulting heeft in Kerkrade de Eurode Omloop op zijn naam gebracht.

De renner van MonkeyTown reed in de finale weg bij zijn laatst overgebleven concurrenten in een vrije wedstrijd, die zeer selectief bleek.

Eerder won Schulting de Omloop van de Houtse Linies en een aantal criteriums. 

"Deze zege stond hoog op mijn verlanglijstje. Ik heb de Ronde van Limburg al eens gereden en daarmee heb ik twee mooie nationale heuvelklassiekers gewonnen" sprak Schulting na afloop. "Een solo van veertig kilometer, ik had het van tevoren niet bedacht. Maar de samenwerking stokte voorin toen Krul niet meer mee wilde rijden omdat er een groep met enkele ploeggenoten achter ons zat. Ik reed op kop, de anderen stuurden uit en toen ben ik door gegaan. Een heel mooie manier om een zware klassieker als de Eurode Omloop te winnen. De vorm heb ik vastgehouden in de criteriums de afgelopen weken, al ben ik de laatste jaren door het gehele seizoen vrij stabiel met mijn vorm. Ik hoop dit niveau nog even door te trekken richting de Ronde van Roemenië, de wedstrijd die komende week op het programma staat."

Schulting kreeg de prijs voor de strijdlust en werd tweede in de eindstand van de topcompetitie, achter Rick Ottema (Alecto).

1. Peter Schulting (MonkeyTown), 2. Stef Krul (Metec-TKH), 3. Adriaan Janssen (Delta), 4. Folkert Oostra (Alecto), 5. Lars van den Berg (Metec-TKH), 6. Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH), 7. Sjoerd Bax (Delta), 8. Jan Maas (SEG), 9. Jaap Kooijman (Vlasman), 10. Dylan Bouwmans (Metec-TKH)

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl