Kijk ook eens op

Volg onsRoosen twee keer top 5 in Canada

Maandag 10 september 2018

Elite men - Timo Roosen heeft zichzelf de afgelopen week nadrukkelijk getoond in de Canadese WorldTour-wedstrijden.

De renner van LottoNL-Jumbo was eerder deze week al vierde in de GP Quebec en voegde daar dit weekeinde een vijfde plek in de GP Montréal aan toe. Beide keren won Michael Matthews van Team Sunweb.

Als gevolg van die sterke optredens steeg Roosen naar een 57e stek in de WorldTour-ranking. Een positie die hij ook dankt aan een veertiende plaats in de Ronde van Vlaanderen en een zestiende plek in de Omloop Het Nieuwsblad overigens.

“Het parcours was lastiger dan voorbije jaren”, vertelt Roosen. “Ik had niet verwacht dat ik hier een mooie uitslag zou rijden. Dit was het maximaal haalbare.” 

Het heuvelachtige stadsparcours telde in totaal zestien rondes van 12,5 kilometer. “Ik heb aangeklampt op de langere klim. Ik loste wel, maar kon de laatste ronde terugkomen bij de eerste groep. In de laatste kilometer werd ik perfect afgezet door Paul Martens, waardoor ik de sprint in een perfecte positie kon beginnen”, legt Roosen uit. “Ik had niet meer de versnelling die de eerste vier wel hadden, maar er kwam niemand meer over mij heen. Dus op deze plek hoor ik thuis.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl