Kijk ook eens op

Volg onsOpeningsrit Olympia's Tour is voor Johansen

Dinsdag 11 september 2018

Elite men - Julius Johansen heeft de eerste rit van Olympia's Tour gewonnen. Hij rekende in de sprint af met Ide Schelling van SEG.

De twee reden samen weg uit een kopgroep van acht. Max Kanter (Team Sunweb) sprintte naar een derde plek.

De nog maar 18-jarige Deense winnaar van Team Coloquick was blij met de zege. "Een geweldige manier om deze wedstrijd te starten. We zijn hier met een sterk team en dan is het mooi dat ik samen met Rasmus Wallin van voren zat. Samen met SEG Racing en Sunweb zaten we van voren waar we vooraan moesten zitten. Ik wist vooraf niet helemaal hoe mijn vorm zou zijn. Ik heb onlangs net een korte vakantie gehad, maar het is mooi om te zien dat ikzelf en mijn team in de breedte hier zo goed gestart zijn. Dan mag je hopen op een goede eindklassering." Johansen is tijdritkampioen bij de beloften in Denemarken en had als junior een rijk palmares.

Voor Schelling was het niet het gedroomde begin. "Ik heb mezelf even flink uitgescholden bij het uitrijden. Ik was zo dicht bij de winst, maar ik kon er niet voorbij komen in de sprint. Ik had mezelf nog wel wat gespaard door drie mini-beurtjes te doen en hem de laatste 2,5 kilometer het kopwerk op te dringen. Maar hij was te snel voor me. Over een paar uur ben ik er misschien blij mee. Waaierkoersen zijn normaal niet echt mijn ding en ik zat er natuurlijk dichtbij. We zaten met drie man van voren (ook Hoole en Kooistra waren mee, red.) en het was mijn beurt om mee te springen. Maar op zich zijn we natuurlijk met de ploeg goed begonnen." SEG-ploegleider Michel Cornelisse was echter content. "De jongens hebben er voor gereden. Ik heb er een hekel aan als er niet gekoerst wordt. Ze hebben ervoor gereden en er alles aan gedaan om te winnen, dan mag je van mij ook verliezen."

Als gevolg van de wind sloeg het veld telkens uiteen, maar de eerste keren liep alles ook weer samen. Een eerste groep dunde steeds verder uit en uiteindelijk reden daar acht man uit weg: Ide Schelling, Daan Hoole, Marten Kooistra (SEG), Niklas Markl  (Sunweb), Sjoerd Bax (Delta), Jonas Castrique (Lotto-Soudal), Julius Johansen en Rasmus Wallin (Coloquick). Toen Johansen nog eens aanzette in de finale, kon Schelling als enige mee. Maar de renner van SEG hield de Deen niet van de zege.

Johansen kreeg ook de jongeren- en puntentrui om de schouders. David Dekker (Metec-TKH) veroverde in Gieten de bergtrui, Hartthijs de Vries heeft de trui van beste clubrenner veroverd.

Foto's: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl