Kijk ook eens op

Volg onsTweede rit Olympia's Tour voor Kanter

Woensdag 12 september 2018

Elite men - De tweede etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Max Kanter. De Duitse renner van Team Sunweb toonde zich de snelste in de massasprint.

Marten Kooistra werd tweede, Laurens Rex werd derde. De rit werd gekleurd door Jelle Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers) en Mathijs de Leng (De Jonge Renner), maar de twee werden in de plaatselijke omlopen tot de orde geroepen. 

In de sprint toonde Kanter zich veruit de snelste. Marten Kooistra had het nakijken. "We zouden de sprint voor ploeggenoot Jordi Meeus aantrekken, maar die kwam niet goed uit in de sprint. Ik zat in het wiel van Kanter, maar die had al veel meer vaart. Op zich mogen we tevreden zijn, ook al zijn we weer tweede. We staan met meer mannen goed in het klassement en zoals het er nu voor staat, wordt de tijdrit heel belangrijk. Maar tot die tijd wordt het elke dag natuurlijk wel bij de les zijn."

Max Kanter: "Mijn team heeft vandaag goed werk verricht. Ik ben heel blij de zege binnen te halen. We hadden vandaag een goed plan. We moesten alles onder controle houden en voor de sprint  gaan. We hadden de finale goed bekeken, we zouden zo lang mogelijk wachten en vervolgens zorgen dat we goed uit de laatste bocht kwamen." 

Ploegleider Tom Veelers kon tevreden zijn over zijn pupil. "We wisten dat we met Max heel goede papieren hadden in de sprint. Hij heeft dit jaar een flink aantal keren gesprint voor een ereplaats, omdat er een aantal renners weg bleven in de finale. Dit is lekker voor hem, maar ook voor ons als ploeg. Het haalt de druk van de ketel. Al moet hij nog wel wat beter doen als hij zijn ploegleider wil verbeteren" aldus de oud-winnaar uit Ootmarsum met een glimlach.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl