Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema wil voor klassement rijden in Vuelta

Donderdag 08 augustus 2013

Elite men - Bauke Mollema ziet de Ronde van Spanje niet alleen als voorbereidingswedstrijd voor de wereldkampioenschappen in Florence, waar hij zal starten als kopman van de Nederlandse ploeg. Hij wil voor een korte klassering in het klassement rijden in de Vuelta.

In de criteriums merkte de in Leeuwarden wonende Groninger dat zijn zesde plaats in de Tour de France heel wat had losgemaakt. De renner van Team Belkin stond tijdens de ronde bovendien even virtueel op het podium.  In Emmen was het weer raak: voor tienduizenden toeschouwers maakte hij samen met Laurens ten Dam en Marcel Kittel een ereronde over het parcours, voordat hij zich in de Gouden Pijl als meest strijdlustige renner ontpopte. “Plotseling ben ik één van de renners waar de mensen voor naar de criteriums komen en dat maakt de beleving voor mij ook wel heel anders in vergelijking met vorig jaar, toen ik was afgestapt in de Tour. De microfonisten halen je toch steeds naar voren en je merkt dat de mensen je herkennen. Je rijdt bepaald niet anoniem rond en ik vond het leuk om dat eens mee te maken.”

Trainingskamp richting Vuelta

Binnenkort gaat de knop weer om en gaat de oud-winnaar van de toekomstronde Tour de l’Avenir zich richten op de sportieve uitdagingen van het najaar.  “Ik heb een tiendaags trainingskamp gepland en dan is de focus helemaal op de Vuelta gericht. Het is niet zo dat ik na de Tour de France moeite heb me nog een keer op te laden voor een tweede grote ronde, ik kijk er eigenlijk wel naar uit. Ik start er ook met ambities, want zolang ik er goed voor sta, wil ik er voor een klassement rijden. Een tweede vormpiek moet er zeker nog inzitten.”

Kopman in Florence

Vervolgens wacht voor Mollema het WK in Florence. Hij zal er als kopman starten. “Ik heb een gesprek daarover met bondscoach Johan Lammerts gehad, dus het kwam niet als een verrassing dat dit nu in de publiciteit kwam deze week. Ik ben blij met het vertrouwen van de bondscoach, want ook op het wereldkampioenschap verwacht ik goed uit de voeten te kunnen.  Er zit toch een langere klim in het WK-rondje van Florence en het parcours is best selectief. Ik hoop er een mooie prestatie neer te kunnen zetten.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl